Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  

Pričetek semestra se nezadržno približuje in s tem tudi vključitev tujih študentov, ki prihajajo na našo fakulteto preko ERASMUS+ programa v študijski proces. V tem študijskem letu bo z nami/vami študiralo kar 22 študentov iz 7 držav (Turčija 3, Češka 3, Italija 1, Nemčija 1, Španija 10, Slovaška 1, Francija 3).
Univerza v Mariboru že nekaj let za vse "incomming" študente izvaja "BUDDY PROGRAM", s katerim jim želi olajšati prvi stik (študent-fakulteta, študent-profesor), študij, bivanje, kulturo.... Več o programu najdete na spletni strani: http://www.um.si/en/international/erasmus/Pages/ESN-at-UM-%28ESN-Maribor%29.aspx ali http://www.esn-mb.org/
Želeli bi, da se v program buddy-jev vključijo tudi študentje naše fakultete.
Zato, VABIM vse zainteresirane, ki bi bili pripravljeni sodelovati v tem programu in pomagati kolegom iz tujine pri vzpostavljanju prej omenjenih stikov, da me kontaktirajo oz. se prijavijo preko ESN Maribor spletne strani: http://www.esn-mb.org/content/postal-bi-mentorbuddy, z željo, da ta program zaživi tudi pri nas.

Uspešen začetek novega študijskega leta vsem,
doc.dr. Anastazija GSELMAN, ERASMUS koordinator

Univerza na Primorskem v sodelovanju z Oregon State University (OSU) med 15. in 30. junijem 2015 organizira mednarodno poletno šolo Production of Housing in Europe: Innovation, Conservation and Design with Natural Resources. Poletna šola bo potekala v Švici, severni Italiji, Sloveniji in Avstriji, udeležili pa se je bodo tudi študentje OSU.

Vsi zainteresirani vabljeni na ogled novičk o poletni šoli na: http://www.famnit.upr.si/sl/mednarodno-sodelovanje/mednarodne-poletne-sole

Letak: Production of Housing in Europe: Innovation, Conservation and Design with Natural Resources

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o poletni šoli lahko kontaktirate: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.