Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

Univerze v Mariboru

Botanični vrt omogoča strokovna izobraževanja, predavanja, paktične prikaze, delavnice, raziskave in nudi strokovna vodenja odraslih in šolskih skupin. 

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

Med 19. in 28.7 bo potekala na ekološki kmetiji  v Jurovskem dolu z okolico mednarodna mladinska izmenjava v okviru Erasmus +.  Glavne teme ekološko čebelarstvo in vinogradništvo (biodinamika), zasaditev in pomen pergole (brajde), naravna gradnja, biodiverziteta, trajnostni razvoj,... Priporočam vsem, ki si želite nekoliko poglobiti znanja iz omenjenih področij in tudi praktičnih izkušenj v mednarodni skupini mladih pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov/praktikov. Vsi stroški bivanja in hrane so pokriti! Prijavite se lahko do 25.6.2019. Več v dokumentu in na spletu http://www.zelenacentrala.eu/blog/?p=2358.

Nataša Kramberger je mlada pisateljica delujoča med Berlinom in Jurovskim dolom (prejemnica več literarnih priznanj) - priporočam vsem kmetijskim strokovnjakom - zlasti bodočim - v branje njeno knjigo "Primerljivi hektarji", ki je tudi v naši knjižnici. Kot mlada prevzemnica nadaljuje začeto delo svoje mame na ekološki kmetiji v Jurovskem dolu. Kmetija se je preusmerila v ekološko v času projekta "Maribor - evropska prestolnica kulture 2012", ko je bila tudi ustanovni član zadruge Dobrina, ki uspešno posluje še danes. 

Priloga

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand