Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

Univerze v Mariboru

Botanični vrt omogoča strokovna izobraževanja, predavanja, paktične prikaze, delavnice, raziskave in nudi strokovna vodenja odraslih in šolskih skupin. 

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

AGRA glava slo

AGRA 2018

Torek, 28.8.2018 od 10.00 do 11.00 / maneža

Preskakovanje zaprek kot športna disciplina konjeništva

Organizator: Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru v sodelovanju z Jahalnim klubom Kasco Svečina

Na novo ustanovljen Inštitut za ekonomiko in tehnologije športne konjereje pod okriljem Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru (FKBV UM) v sodelovanju z Jahalnim klubom (JK) Kasco Svečina že od leta 2010 proučuje in raziskuje najnovejše tehnologije pri oskrbi in reji športnih konj. Skozi pedagoško in raziskovalno delo se znanja in izkušnje profesorjev in študentov prepletajo s stroko in mladimi jahači. Jahalni klub Kasco Svečina, kateri je leta 2017 praznoval deseto obletnico delovanja, z infrastrukturo in izposojo (tekmovalnih) konj omogočajo študentom priti do novih znanj in spoznanj. Študenti se s klubom povezujejo preko obveznih pedagoških vaj pri predmetu Ekonomika in tehnologije športne konjereje in seminarskih ter zaključnih del njihovega študija. JK Kasco Svečina in FKBV UM tesno povezujejo tudi izjemni uspehi jahačev na nacionalni in mednarodni ravni kateri so hkrati tudi študentje in profesorji kateri so vpeti v delovanje in organizacijo kluba. Namen dogodka je približati in predstaviti preskakovanje zaprek, kot ene izmed športnih disciplin konjeništva, rezultate in dosežke sodelovanja med stroko in prakso. Vabljeni na praktičen prikaz treninga v preskakovanju zaprek na sejemskem prostoru AGRA v maneži, dne 28.8.2018 med 10h in 11h.

slika1

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand