Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

v Pivoli pri Mariboru

Botanični vrt omogoča visokošolsko izobraževanje, strokovno vodene šolske in obšolske dejavnosti (ekskurzije šol, krožki, naravoslovne delavnice ipd.)...

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

Spoštovani!

13 JAN 2017 je naš bivši član katedre za živinorejo in sodelavec FKBV UM, Marko OCEPEK doktoriral na Faculty of Veterinary Medicine and Biosciences, Norwegian University of Life Sciences z naslovom doktorata: “Can we produce a super sow? Maternal investment, maternal traits and its consequences for piglet survival?”

marco1

Zagovor doktorata je začel s poskusnim 45 min predavanjem na temo, ki mu jo je posebna komisija podala 10 dni pred zagovorom doktorata. Po uspešno opravljenem predavanju je izpolnil pogoj, da pristopi k zagovoru doktorata.

Po predstavitvi doktorata s strani kandidata so sledila vprašanja Prof. Dr. Donalda M. Brooma (University of Cambridge), ki je svetovna eminenca s področja dobrega počutja živali (Animal Welfare), prvi visokošolski učitelj na svetu, ki je bil habilitiran na tem področju. Po njegovem skoraj enournem izpraševanju je prevzela nalogo drugega izpraševalca Prof. Dr. Lotte Rydhmer (Swedish University of Agricultural Sciences), katere področje je genetika.

marco2

Dr. Marku OCEPKU čestitamo ob tem uspehu kot našemu bivšemu študentu, diplomantu in magistrantu ter sodelavcu na katerega smo ob doseženem ponosni tudi mi kot visokošolska izobraževalna in raziskovalna inštitucija.

 

Red. Prof. Dr. Dejan ŠKORJANC

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand